Ko sam ja


Rođen sam daleke i varljive 1968. godine u Beogradu, i to me je opredelilo za ceo život. Beograđanin sam u srcu i duši, što nikako ne znači da se odričem svojih korena, koji po očevoj liniji vuku sa Romanije, a po majčinoj sa tromeđe Bosne, Like i Dalmacije. Odrastao sam i školovao sam se u nekoliko evropskih zemalja (Francuska, Rumunija, Poljska, Italija), da bih se 1992. godine skrasio u rodnom gradu, a 1995. godine sam se preselio u Batajnicu, gde i danas živim.

Na Internetu sam prisutan još od prapočetaka i čuvenih BBS-ova, kada smo se preko analognih telefonskih centrala povezivali u mrežu i razmenjivali bajtove brzinom kojom se šalju faksovi (9.6 Kb/sec), što danas izgleda prosto nezamislivo i kao daleka istorija. Smatram se vrlo iskusnim korisnikom svetske globalne mreže, i računare i Internet doživljavam kao sastavni deo života, bez koga prosto ne mogu da zamislim da bih mogao da funkcionišem.

Moje političko opredeljenje je večita opozicija, bez obzira na to koja se politička opcija nalazi na vlasti. Duboko sam uveren da oštra kritika poteza vladajuće garniture može doprineti samo boljitku, nikako ne može biti destruktivna. U posmatranju i komentarisanju svakodnevice ne pravim kompromise, stvari nazivam svojim imenima, nikada ih ne uvijam u oblande, i vrlo često sam neprijatno iskren. Pokušavam da iz vokabulara izbacim sve one reči za koje se može smatrati da su vulgarne, svestan činjenice da tekstove na mom blogu mogu da čitaju i vrlo mladi korisnici Interneta, ali tu i tamo prosto ne može da se zaobiđe neka psovka, pa se unapred izvinjavam svim čitaocima.

Ukoliko i ti, slučajni ili namerni prolazniče, imaš svoj blog i želiš da se priključiš ExYu blogosferi, možeš to uraditi u Facebook grupi.

 

Hvala na vremenu izdvojenom da se pročita ovaj uvod, i hvala na poseti. Nadam se da ćeš se vratiti i da ćeš, ukoliko ti se nešto od napisanog dopadne, podeliti link ka blogu sa prijateljima.

 

No pasaran!

No pasaran!

2 thoughts on “Ko sam ja

  1. Добронамерно (исправи и слободно обриши овај коментар): у трећем пасусу, реч СВАКОДНЕВНИЦА погрешно је употребљена, правилно је СВАКОДНЕВИЦА (без „Н“) **свакоднев(н)ица**, јер штета да тако добру писменост коју аутор испољава, квари тако „провидна“ & елементарна грешка (квари општи утисак!).
    П.С. не употребљавај олако реч ПРОСТО (нпр: „просто ко пасуљ“), већ ЈЕДНОСТАВНО… (толико, да не ширим!)
    ***мој блог:ОсвемуПодЛупом (или: osvemupodlupom)
    Све најбоље, поздрав.

    Liked by 1 person

Ostavi komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s