Odgovor na odgovor


Odgovor na autorski tekst premijera Srbije, napisan za „Blic“.

Svaki put kada ti nešto pomisliš, nama bude za nijansu gore. Bilo bi jako lepo kada bi shvatio koliko je tvoje mišljenje štetno po građane ove nesrećne države na čije si čelo doveden, i kada bi prestao da misliš. To bi, naravno, moglo da se desi tek kada bi neko razjurio tu gomilu ulizica kojom si se okružio, i koji svaki dan trčkaju oko tebe diveći se tvom liku i delu i hraneći ti ego strahom koji tako jasno vidiš u njihovim očima. Neprirodno je, ipak, očekivati da se neko toliko preplašen i isfrustriran liši podrške kojom ga obasipaju verni stranački psi, te ostajemo pri tome da ćeš ti i dalje misliti.

Mogao bi, dobri studentu državnog fakulteta, koji si pošteno stekao diplomu, i da se opismeniš malo, pa da naučiš da se institucija na čijem si čelu piše velikim slovom – Vlada Srbije. Ili je toliko omalovažavaš da je svesno pišeš malim slovom, da bi istakao svoju veličinu i nevažnost institucije? I kada već spominješ uticaj i podršku, onda da nazovemo lepo stvari svojim imenom. Da, istina je da nemaš podršku društva, iako si se busao apsolutnom većinom, ali si valjda shvatio da je tek svaki četvrti građanin Srbije sa glasačkim pravom svoje poverenje poklonio tebi i tvojoj izdajničkoj stranci. I da, uveli ste najgori oblik gušenja slobode medija, koristeći ekonomsku cenzuru. Shodno tome, vrlo si odgovoran za stanje u medijima, a samim tim i za javno mnjenje.

Hajde da ne zamišljamo bolju Srbiju! Bolja Srbija podrazumeva da tebe i tvojih partijskih drugova nema, kao i da nema ovog parazitskog sistema, čiju ste zloupotrebu doveli do savršenstva. A vi ste i dalje sveprisutni. Moramo, stoga, prvo da razmišljamo o tome kako da kompletan saziv parlamenta i komplet Vladu Srbije otpremimo u prošlost, kako da vas preselimo na političku deponiju i da vas ostavimo da se tamo međusobno glođete kao hijene. A onda ćemo da počnemo da gradimo novi sistem i nove institucije istog tog sistema, i da gradimo bolju Srbiju. Ti i tvoji saborci ste nam u toj boljoj i lepšoj Srbiji samo kamen spoticanja. Od rušenja Miloševića do danas svi zajedno ste pokazali koliko ste nesposobni i koliko ste spremni da prodate veru za večeru. Dokazani ste paraziti i izdajnici, i narodu je više muka da vas gleda. Možda toga niste svesni, jer nema nikoga u vašem okruženju da vam ukaže na tu činjenicu, ali pre ili kasnije car svakako shvati da je go, i da su ga krojači izvrgli ruglu.

Moram ti priznati da si jedno dobro naučio, što se uklapa u tvoju izjavu o sebi – da si uvek bio vrhunski štreber, i da si, dok su se drugi provodili, ti sate i dane provodio nad knjigom. Savršeno si naučio na šta se ovaj narod peca – na autokratu (iako si ti samo karikatura čvrstog vladara, jer si u suštini mekši od svake amebe) koji im daje obećanja. Što su obećanja raskošnija, to je verovatnoća da će narod progutati udicu veća. Podsetiću te na obećanja koja si dao, a od kojih nema ništa: smanjenje državnog aparata (a ti si pozapošljavao još 100.000 partijskih poslušnika), borba protiv korupcije (a nijedan tajkun nije procesuiran), Beograd na vodi (a šeik te na samitu G8 izbegavao kao da si kužan), Mercedes i Ikarbus (7 /sedam/ umesto 10.000 autobusa), zagarantovane plate i penzije (a već si jednom oteo 10%, i do kraja ovog meseca moraš još jedared)… Šta bi sa preporodom železare i sa Esmarkom? Šta bi sa izvozom Fiatovih vozila u Rusiju, šta bi sa Južnim tokom? Treba li da nabrajam dalje ili ti je ovo dovoljno? Jedino čime bi mogao da se podičiš jeste most koji su, nakon što je sa njima ugovor sklopio Dragan Đilas (DS), sagradili Kinezi. Ne vidim u tome tvoju zaslugu, ali si ti otvaranje tog mosta zloupotrebio da se slikaš, i pričaš o tom projektu baš kao da si bio na mešalici sa lopatom sve vreme izgradnje (a to bi ti i bila adekvatna uloga, moram priznati).

Šta je bilo sa fantomskom firmom otvorenom na ime tvog brata? Šta je bilo sa fantomskim snimkom batina koji si obećavao da ćeš pokazati javnosti? Šta je sa odgovorima na pitanja po kojoj i čijoj odluci „Kobre“ čuvaju tvog brata i po čijem su nalogu on i gradonačelnikov brat išli da provociraju pripadnike Žandarmerije? Šta je sa tom pričom istinoljubivi predsedniče Vlade? Spadaju li i ti odgovori u lažna obećanja koja si dao naivnim građanima Srbije? Šta je sa istragama o lažnim diplomama i plagiranim doktoratima?

Upitaš li se ti ikada, izdajice, odakle tebi uopšte pravo da se nazivaš Srbinom i da obmanjuješ srpsku i svetsku javnost da se boriš za interese Srbije? Ti, koji dovodiš kao savetnika Tonija Blera, osvedočenog neprijatelja ove zemlje i nekoga koga Britanci nazivaju ratnim profiterom? Ti koji dovodiš raznorazne belosvetske ološe i plaćaš ih iz naših džepova, ti koji si stavio sramni potpis na sporazum u Briselu i predao Kosovo u ruke Tačiju i njegovoj družini? Ti koji si izdao Srbe sa Kosmeta, Srbe u Hrvatskoj, Srbe u Republici Srpskoj i Srbe u Srbiji? Ti koji minutom ćutanja na inaguraciji hrvatske predsednice odaješ počast hrvatskim domoljubima koji su dali živote za stvaranje nezavisne Hrvatske? Ti si patriota?

Sram te bilo, džukelo nevaspitana! Sram te bilo svih izdaja i laži! Sram te bilo gladi koja vlada Srbijom. I nezaposlenosti. I apatije. I beznađa. Stidi se, džukelo, i neka ti se i majka i otac stide što si u takvu džukelu izrastao! Jednog dana ćeš u istoriju ući kao najsramniji i najpogubniji vladar Srbije. Meni to nije nikakva uteha, bila bi mi uteha kada bi nestao negde netragom, da za tebe nikad više ne čujem. Ni ja, ni bilo ko drugi u Srbiji.

2 thoughts on “Odgovor na odgovor

    • Oni koji su glasali za njega uradili su to iz čistog interesa. Mali procenat njih je dobio obećana uhlebljenja i/ili privilegije, i oni mu i dalje kliču. Ostali su razočarani jer im Deda Mraz nije isupunio želje, pa su besni. Ali ne verujem da su svesni šta su uradili.

      Iako ne mislim da bi bilo koja opcija mogla da bude bolja od ove, ali to je već druga tema.

      Sviđa mi se

Ostavi komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s