Pitanja za premijera (2)


Tanjug, 09.03.2014. godine

Posle potpisivanja ugovora o saradnji sa „Mercedesom“, u „Ikarbusovoj“ fabrici u Zemunu zajednički će se raditi na još šest do sedam novih modela autobusa – gradskih, medjugradsjkih, turističkih i kombi vozila, izjavio je Tanjugu generalni direktor „Ikarbusa“ Aleksandar Vićentić.

Svečanu manifestaciju svojim prisustvom uveličao je i aktuelni premijer Srbije, najavljujući saradnju sa Mercedesom kao posao stoleća i kao šansu da se pokrene srpska privreda. Lepo predizborno obećanje, propraćeno i posetom jednog od direktora Mercedesa. Predizborna kampanja je, međutim, odavno završena, izbori su prošli, tadašnji vicepremijer je zaseo na srpski tron, a u Ikarbusu… Nakon slikanja pred kamerama domaćih i stranih medija, životarenje u Ikarbusu se nastavilo po starom. U aprilu prošle godine izbačena su 32 (trideset i dva) autobusa za potrebe GSP-a, a od tada je Ikarbus izbacio 7 (sedam!) autobusa: bivša Veolia (sada Ariva) dobila je traženih 4 (četiri), i Tamnava trans 3 (tri) komada. Zaposleni u Ikarbusu su krajem maja primili januarsku platu, a juče (13.06.2014.) februarsku, koja je manja od plate iz februara 2013. godine. O proizvodnji Mercedesovih autobusa nema ni govora, i svi majstori koji iole vrede napuštaju Ikarbus.

Aleksandar Vučić stavlja Mercedesov znak na Ikarbusov autobus

Aleksandar Vučić stavlja Mercedesov znak na Ikarbusov autobus

Poštovani predsedniče Vlade Srbije, šta se desilo sa tim gromoglasno najavljivanim poslom decenije? Postoji li neko racionalno objašnjenje? Hoće li neko u Vaše ime izaći pred javnost i reći u čemu je problem? Ili je to bila još jedna od predizbornih laži? Ima li Vlada Srbije neki smislen plan da sačuva i oživi Ikarbus, ili vam je on bio potreban samo u predizbornoj kampanji? Jeste li se poigrali sudbinama i tih ljudi, Aleksandre Vučiću?

Gomilaju se pitanja, predsedniče Vlade, moraće na njih kad tad da se odgovori.

Advertisements

Ostavi komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s