ALO priznaje Kosovo?


Naslov teksta

Sporni naslov

Mediji u Srbiji su odavno dotakli dno, i mislio sam da dublje od gliba u kome plivaju ne postoji. Uredništvo novine ALO me je danas, ipak, demantovalo, i pokazali su primerom da itekako može da bude još gore. U rubrici „Svet“ ljudi su objavili veoma važnu vest da je izvesni muškarac promenio pol, i da je sada žensko, i sve to su ilustrovali fotografijama na kojima su u prvom planu ogromne ženske grudi i silikonom napumpane usne. To samo po sebi nije ništa neobično, iako bi ta informacija trebalo da bude objavljena u rubrici Zanimljivosti, ali ne želim ja da im krojim uređivačku politiku. Ono što izaziva gnev jeste evidentna namera uredništva da prizna nezavisnost Kosova, pre nego što je na taj korak primorana Vlada Srbije. Naslov je, kao i svaki drugi, štampan velikim i boldovanim fontom, i prosto upada u oči, a u ovom konkretnom slučaju on glasi: „Prvi u državi promenio pol: Ovo je Edona, ona je Albanac!“.

U daljem tekstu navodi se biografija nekada Šiptara, a danas Šiptarke, i piše da je rođen(a) u Suvoj Reci, odakle je otišao kada je imao 6 godina, itd, itd… Sam sadržaj teksta nije bitan, ono što je jako važno jeste činjenica da je uredništvo ovog portala u naslovu vrlo nedvosmisleno pokazalo da Kosovo smatra državom. Čoveku ostaje da se pita da li su to, budući da su mediji strogo kontrolisani od strane političara, uradili po naređenju, ili se radi o ličnom stavu urednika rubrike, ili je to stav uređivačkog kolegijuma. Ovo je u svakom slučaju nešto o čemu bi trebalo pokrenuti široku i otvorenu diskusiju, i o čemu bi trebalo da se izjasne i uredništvo portala, ali i neki od državnih organa.

Pokušao sam da postavim to pitanje uredniku na samom portalu, ali do momenta kada pišem ovaj tekst moj komentar nije ugledao svetlost dana. Čisto sumnjam i da će biti objavljen, a u slučaju da se čudo desi, sumnjam da ću dobiti odgovor na pitanje koje sam postavio. Da ne bi bilo nekih nedoumica, postavljeno pitanje sam „uslikao“, i screenshotove ću postaviti u ovom postu.

Komentar na tekst

Postavljeno pitanje

 

 

Čekanje na odobrenje

Čekanje na odobrenje

Srbija jeste zemlja čuda, ali ako je i od nas, ovo je malo previše. Ukoliko se slažete sa mojim mišljenjem, ja vas molim da podelite ovaj tekst sa prijateljima na društvenim mrežama, smatram da je jako bitno da se ne dozvoli da ovo prođe neopaženo. Ja, sa svoje strane, javno obećavam da ću – desi li se čudo da moj komentar ipak bude objavljen na portalu – o tome pisati u nastavku ovog teksta.

Advertisements

4 thoughts on “ALO priznaje Kosovo?

  1. Izgleda da je ova alrmantna činjenica nekako promakla našoj javnosti- koliko vidim, niko se osim nas dvoje nije oglasio, mada je moguće i da grešim. No, ako je neke vajde od naše halabuke, to je da je OVA SRAMOTA od portala promenila sporne reči u tekstu, jer se država više ne pominje, nego samo narod. Ni tvog ni mog komentara nema.

    Liked by 1 person

    • Ali je bar naslov promenjen. I to je nešto. Hvala tebi na sugestiji, meni bi to promaklo, jer takve tekstove i ne čitam, pa bih mislio da se radi o Albancu iz Albanije, ne o Šiptaru.

      Sviđa mi se

Ostavi komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s